Superaccu om smartphone in vijf minuten op te laden

Niemand houdt ervan om uren te moeten wachten voor de smartphone opnieuw is opgeladen. Uit recent onderzoek blijkt ook dat opladen terwijl u slaapt, een slecht idee is, als u wil dat uw batterij niet na een paar maanden al aan kracht verliest.

Onderzoekers van de Université Catholique de Louvain hebben  een oplossing  gevonden in de ‘superaccu’.  Het iseen accu die ervoor zal zorgen dat uw smartphone binnen vijf minuten is opgeladen. Oorspronkelijk werd de superaccu ontworpen om te dienen in elektrische auto’s. Maar volgens professor Jean-François Gohy van de UCL kan de technologie ook perfect dienen voor tablets en smartphones.

Twee onderzoeksteams werkten gedurende twee jaar aan de superaccu. Ze combineerden een elektrolytische condensator en een lithium-ion-component. Die combinatie zorgt ervoor dat de batterij op vijf minuten tijd weer volledig opgeladen is.

De onderzoekers hopen dat hun uitvinding snel in de praktijk toepasbaar kan zijn. Ondertussen vroegen ze al wel een patent aan op hun superaccu.