In Australië worden drones gebruikt om drugs in de gevangenis te smokkelen

Vandaag de dag zijn drones beschikbaar voor iedereen doordat de onbemande vliegtuigjes niet meer zo duur zijn. Maar niet iedereen heeft even goede bedoelingen met de onbemande vliegtuigjes.

Zo gebruikte een koppel in Australië een drone om drugs over gevangenismuren te smokkelen. Dat verkondigde de politie van de staat Victoria maandag, nadat ze een 28-jarige man hadden oppakt. De man werd samen met een vrouw en een viermotorige drone, die een klein beetje drugs droeg, gevonden in een wagen net buiten een gevangenis. Het koppel werd op borgtocht terug losgelaten in afwachting van een proces voor bezit van illegale producten en poging tot drugshandel in de gevangenis.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder werd in Gatineau in Canada al een drone met een ladinkje drugs onderschept door de bewakers. De gevangenis maakte zijn veiligheidsregelingen daarop strenger. Stephane Lemaire, voorzitter van de Unie van de Ambtenaren van de  Correctionele Dienst van Quebec verklaarde nadien dat de gevangenen altijd wel nieuwe manieren vinden om drugs binnen de muren te smokkelen.