Gehandicapte Disney-prinsessen strijden tegen discriminatie

Het is nooit te vroeg of te laat om mensen bewust te maken van de problemen rond discriminatie. De Italiaanse kunstenaar Alexsandro Palombo wil het beeld rond Disney-prinsessen in vraag stellen door mindervalide versies van hen te creëren. Palombo heeft onder andere tekeningen van Ariel in een rolstoel, Doornroosje zonder armen en Assepoester met een prothese.

Met deze actie probeert hij aan te tonen dat sommige reële situaties, zoals handicaps, ontbreken in de Disney-wereld. “Heb je ooit een persoon met een handicap gezien in een Disney-film?”, vraagt Palombo op zijn blog. “Natuurlijk niet, want een handicap past niet in de standaarden van Disney!”, antwoordt hij direct.

Het is een persoonlijke kwestie voor Palombo. Twee jaar geleden kreeg hij een zeldzame vorm van kanker. Na de operatie om die kanker te verwijderen, is hij deels verlamd. “Ik kom nu elke dag in contact met discriminatie tegen mindervaliden”, legt Palombo uit. “Met deze serie wil ik dat probleem in de spotlights brengen.”

101 91 81 71 4 3