Ga Jezus achterna en verander water in wijn

Jezus kon water in wijn veranderen dus waarom kunnen wij dat nu niet met de moderne technologie? Dat is de vraag die sommelier Kevin Boyer  en Philip James, oprichter van de Lot18 wijnclub, bezig hield. Nu hebben ze het antwoord gemaakt, in de vorm van de Miracle Machine.

De Miracle Machine is een keukenapparaat dat je eigen kwaliteitswijn kan maken van water, druivenconcentraat en nog enkele producten die momenteel enkel verkocht worden op de website van Miracle Machine. Om wijn te maken giet je 600 milliliter water, gist en het druivenconcentraat in de machine. Via je smartphone, die via bluetooth in verbinding staat met de machine, geef je aan wat voor soort wijn je wil maken en dan begint de magie.

Twee dagen later krijg je een melding op je telefoon dat je het pakketje met het smaakpoeder moet toevoegen. Dat geeft de wijn een smaak alsof die al jaren ligt te rijpen op eikenhouten vaten. Als het smaakpoeder is toegevoegd, moet de machine nog één dag zijn werk doen en dan heb je drinkbare wijn. Als de wijn klaar is, krijg je weer een melding op je smartphone.

Volgens Boyer en James is de wijn die de machine maakt evenwaardig aan een fles die normaal 20 dollar (14,50 euro) kost, terwijl de ingrediënten maar enkele euro’s kosten. De machine zelf heeft wel een prijskaartje van 360 euro.

Als je wil weten hoe de machine werkt, kijk dan nog zeker even naar het filmpje hieronder.