HBO brengt album met rapmuziek rond Game of Thrones uit

Het duurt nog minder dan een maand voor het vierde seizoen van Game of Thrones begint. In de tussentijd heeft HBO, de televisiezender die Game of Thrones uitzendt, een aantal rappers gevraagd om een album te maken rond de bekende serie.

Onder andere Big Boi, Common, Daddy Yankee en Wale werkten mee aan ‘Catch the Throne’. Elk lied op de cd plaatst hip-hop beats over stukjes tekst uit de serie, waarna de zanger begint de rappen over onderwerpen uit Game of Thrones. Zo zingt Big Boi bijvoorbeeld “Fuck the Lannisters and everybody ride with ‘em/ Jon Snow and the Night’s Watch, finna slice some iron in ‘em.” 

Met het album wil HBO zich richten op hun Afro-Amerikaanse en Latino abonnees. Het idee kwam er nadat ze bij HBO hoorden dat een aantal bekende rappers gigantische fans zijn van de serie. De mensen die instaan voor de Multicultural Marketing bij HBO zagen toen een kans om iets terug te doen voor hun abonnees die verzot zijn op rapmuziek.

Het album zal vrijdag volledig gratis op het internet verschijnen. Wie al een voorproefje wil, kan op Pitchfork al gaan luisteren naar ‘Mother of Dragons’ van Big Boi.