Het Back to the Future hoverboard is eindelijk hier… of toch niet?

Als u op zoek bent naar een goed gemaakte video over hoverboard technologie van Back To The Future met de sterren van de film,  Moby, Terrell Owens, Tony Hawk en Dr Emmett Brown zelf, dan is vandaag uw geluksdag. De video laat uitschijnen dat de technologie echt bestaat met  een pseudeo wetenschappellijk team.

Er is één probleem, het is een hoax, een hele dure hoax die in mum van tijd het internet voor zich won.

De slogan isFuture Has Arrived,” terwijl het in feite niet zo is. Naast het feit dat het een duidelijk (hoewel nog steeds technisch indrukwekkend) neppe video is, is de website voor deze demo en het bedrijf Huvr Tech ook nep. Voor zover we weten is de technologie nog ver verwijderd van het creëren van een compact apparaat dat ongeveer 81 kilo een paar meter boven de grond kan tillen. De inspanningen van de mensheid tot op heden bestonden uit een kleine hovercraft (drijvend op een klein kussen voorzien van lucht die door een grote waaier werd geblazen) en een paar zwakke pogingen met magnetische levitatie (maglev, hetzelfde concept achter maglev treinen, maar op een veel kleinere schaal).

De reden achter de hoax is niet geweten. Sommigen beweren dat er eind december iets groots aangekondigd zal worden waar het hoverboard en Back To The Future een rol in spelen. Door het grote budget dat in deze video werd gestoken en het feit dat Billy Zane en Christopher Lloyd zijn betrokken, denken velen dat deze video een soort van aankondiging is voor Back to The Future 4.