Nieuwe studie bevestigt: pure chocolade is goed voor je hart

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar pure chocolade is weldegelijk goed voor de gezondheid en wetenschappers hebben ontdekt waarom. Pure chocolade helpt om de flexibiliteit van de slagaders te verbeteren. Daarnaast zorgt het ervoor dat witte bloedcellen zich niet vastklampen aan de bloedvaten. Zowel stijfheid van de slagaders als adhesie van witte bloedcellen zijn bekende factoren die een belangrijke rol spelen bij atherosclerose. Deze ontdekking wordt gepubliceerd in het nieuw nummer van The FASEB Journal, een gerespecteerde publicatie over experimentele biologie, in maart.

Het onderzoek werd uitgevoerd op 44 mannen van middelbare leeftijd met overgewicht in een periode van tweemaal vier weken. De mannen aten elke dag 70 gram pure chocolade.  In voorgaande onderzoeken werd beweerd dat pure chocolade niet goed zou zijn omdat de makers flavanol eruit verwijderen. Dat is de stof die ervoor zorgt dat pure chocolade een bittere smaak krijgt. Te bitter voor veel mensen. Volgens Dokter Diederik Esser, één van de auteurs, heeft een toegevoegde hoeveelheid flavanol geen extra gunstig effect op de vasculaire gezondheid en dus maakt het niet uit of de bittere stof in de chocolade zit of niet.

Het effect dat pure chocolade heeft op ons lichaam stimuleert niet alleen omdat het ons toelaat om te genieten met minder schuld, maar ook omdat het de weg zou kunnen openen naar nieuwe therapieën die hetzelfde doen als pure chocolade, maar met betere en minder wisselvallige resultaten, “zei Gerald Weissmann, hoofdredacteur van The FASEB Journal. “Tot de donkere chocolade drugwordt ontwikkeld, zullen we het gewoon moeten doen met wat de natuur ons gegeven heeft!”

Als u echter chemische rommel toevoegt aan de chocolade, dan zal dat zeker een effect hebben op uw gezondheid. Laat de melkchocolade en de witte chocolade dus liever links liggen en eet pure chocolade. Uw hart zal u dankbaar zijn.