Jimmy Kimmel herwerkt Youtube-filmpjes tot filmtrailers met supersterren

Vele van de films die dit jaar een Oscarnominatie kregen, zijn gebaseerd op een boek. 12 Years a Slave, The Wolf of Wall Street en Captain Phillips haalden allemaal hun mosterd uit boeken. De Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel besloot dat het tijd is voor verandering. Hij maakte, samen met een ensemble van bekende acteurs, filmtrailers die gebaseerd zijn op Youtube-filmpjes.

Zo maakte Kimmel van ‘Keyboard Cat‘ een trailer voor ‘Ameowdeus’, waarin Kevin Spacey Mozart speelt. Alleen is Mozart een kat in deze trailer en Christoph Waltz speelt een hamsterversie van Salieri. Ben Kingsley, Gary Oldman, Mandy Patinkin en Abbie Cornish spelen ook mee in dit historisch kostuumdrama over een katachtige pianist en zijn grote vijand. Jimmy Kimmel zelf speelt mee als de dramatische aardeekhoorn.

http://youtu.be/IrFCuJ-m9KU?t=22s

 

‘Charlie bit my finger’ kreeg een remake door regisseur Christopher Nolan. ‘Bitman Begins’ is het verhaal van een epische broederstrijd, waarbij de ene broer ooit enkele vingers afbeet van de andere. Liam en Chris Hemsworth spelen de twee strijdende broers, wiens strijd eindigt met het zinnetje uit het bekende Youtube-filmpje “That really hurt, Charlie”. Tom Hanks en Meryl Streep spelen de rol van de ouders.

 

Kimmel spaarde ‘Sweet Brown: No Time For Bronchitis’ ook niet. Het filmpje dat het zinnetje ‘Ain’t nobody got time for that’ bekend maakte, wordt een verhaal van inspiratie. Queen Latifah geeft ideeën aan Barack Obama (gespeeld door Barkhad Abdi) en Steve Jobs (Adam Driver) terwijl ze haar bekende catchphrase constant gebruikt. Matt Damon komt eventjes in het filmpje, maar de echte Sweet Brown snoert hem de mond.

http://youtu.be/lYVh4jo8nw0?t=22s

 

Voor zijn vierde trailer combineerde Kimmel ‘Double Rainbow’ en ‘David after the dentist’. Het resultaat, ‘David After Dentist Double Rainbow Oh My God! in 3D’ is een musical met Joseph Gordon-Levitt als David, Samuel L. Jackson als de slechte tandarts, Seth Rogen als de kerel van ‘Double Rainbow’ en Catherine Zeta-Jones als een zingende fee.

http://youtu.be/58ZyXKtkBKc?t=22s