Belgische première van documentaire “Mijn vader: de expat” in Borgerhout

In het kader van 50 jaar Marokkaanse migratie organiseert al.arte.magazine in samenwerking met filmmaker en journalist Abdelkarim El-Fassi en De Roma de première van ‘Mijn vader: de expat” in Borgerhout. El-Fassi regisseerde samen met Sjoerd Schipper de documentaire waarin de vader van El-Fassi de hoofdrol speelt. Hij brengt het verhaal van zijn vader dat hij wil nalaten aan zijn ongeboren kinderen.

De documentaire gaat in op hedendaagse migratieproblemen en andere actuele thema’s. Abdelkarim beschouwt zijn vader niet meer als een gastarbeider. Hij gaat verder daar waar anderen gestopt zijn en hij vraagt zijn vader naar zijn angsten, dromen en wensen toen hij besloot om Marokko te verlaten en naar België te trekken. De documentaire probeert ook vragen op te roepen bij het publiek over je thuis voelen, acceptatie en de zoektocht naar verschillende indentiteiten en het geluk. ‘Mijn vader: de expat’ is een filmisch portret waarin het verhaal als erfgoed centraal staat.

Naast de première biedt de tentoonstelling over 50 jaar Marokkaanse migratie nog een uitgebreid randprogramma. Zo is er een nabespreking met de filmmakers gepland, zijn er muzikale intermezzo’s, spoken word en nog veel meer.

De première vindt plaats in De Roma in Borgerhout op 8 maart. De deuren openen vanaf 18:45u. De film start om 19:30u en zal gedaan zijn tegen 22:30u. De toegangstickets kosten €14 die u hier kan bestellen.