Wat zit er in het rantsoen van soldaten?

Wat krijgen soldaten eigenlijk mee te eten als ze ten strijde trekken? Verschillende volkeren, verschillende culturen, verschillende rantsoenen. The Guardian maakte een fotoreeks met de rantsoenen van soldaten over de hele wereld. Sommige soldaten hebben het duidelijk beter getroffen dan anderen.

We beginnen met Spanje. De Spaanse soldaat krijgt een combinatie van conserven en zaken die eruit zien als pilletjes. Weinig kleur en wellicht ook weinig smaak.

Spanje

Dit is het rantsoen van soldaten uit Estland. Paprika’s en een fruitsapje. Estse soldaten hebben het zo slecht niet getroffen.

Military food rations. London By David Levene  21/10/13

Veel soldaten zullen jaloers zijn op het Franse leger. Gekonfijte eend, koekjes en vissoep. Frankrijk geeft hun soldaten een vijfgangenmenu uit een driesterrenrestaurant mee.

Frankrijk

Noorwegen geeft een pretpakketje mee, inclusief de snoepjes als vieruurtje.

Noorwegen

Weinig kleur en het ziet er ook niet smakelijk uit. Het Amerikaanse leger heeft het niet getroffen. Maar goed, zij hebben wel de laatste technologische snufjes op het gebied van uitrusting en wapens. Een chique maaltijd erbij zou echt teveel van het goede zijn.

USA

Het Verenigd Koninkrijk heeft zich geïnspireerd op het pretpakket van Noorwegen. Ze doen er nog een schepje bovenop.

GB

Bittere ernst voor de soldaten van Singapore. Eten? Het is wel oorlog.

SIngapore