Dit museum past in je broekzak

Heb jij altijd al een stukje mummie, gefossiliseerde uitwerpselen van een dinosaurus en een stuk van de Berlijnse muur in je broekzak willen hebben? Dat is nu eindelijk mogelijk, dankzij het Minimuseum.

Hans Fex komt nu met het idee op Kickstarter. De inspiratie haalde hij bij zijn vader, die wetenschappelijk onderzoeker en directeur bij de National Institutes  of Health was. In 1977 kwam hij terug van een conferentie op Malta met artefacten in epoxyhars. Hans was toen zeven jaar oud, maar het idee van artefacten in kunsthars bleef hem bij.

Vandaag is Hans een expert in kunsthars en heeft hij een hele verzameling van historische voorwerpen aangelegd. In die collectie zit onder andere kool van de Titanic, stukjes meteoriet van Mars, stukjes van een ei van een dinosaurus, tanden van een dinosaurus, stukjes van de Apollo 11 en nog veel meer. De volledige lijst staat op de Kickstarterpagina. Die verzameling wordt nu in kleine stukjes gekapt en die stukjes vormen een minimuseum.

Het Kickstarterproject had 38.000 dollar nodig maar na zes dagen slaagde Hans er in om al meer dan 350.000 dollar in te zamelen. Voor je eigen minimuseum betaal je minstens 72 euro. Voor de volledige versie moet je 174 euro neerleggen.