Foto’s van katten populairder dan selfies

Netwerkprovider Three en internetonderzoekers Viral Spiral onderzochten onlangs het internetgebruik in Groot-Brittannië. Uit dat onderzoek blijkt dat foto’s van katten het meeste voorkomen op het internet.

Per dag delen Britse internetgebruikers 3,8 miljoen foto’s en video’s over katten en 1,4 miljoen selfies. Die trend zet zich voort in het zogenaamde ‘social petworking’, waar mensen een account op sociale media aanmaken van hun kat. In Groot-Brittannië alleen al zijn er 350.000 katten met een profiel op het internet.

Een vijfde van de mensen die zo’n account maakten, deden dat omdat ze vinden dat hun huisdier interessanter is dan hunzelf. Vijftien procent gaven hun huisdier een profiel omdat ze hopen dat hun beestje een superster wordt op het internet.

“De populairste katten op het internet zijn die die menselijke karakteristieken hebben”, legt Daniel Fisher van Viral Spiral uit. “De hall of fame van bekende internetkatten bevat een kat die keyboard speelt, een verbaasde kat, een kwade kat, pratende katten,… Het belangrijkste is dat mensen er mee lachen. Heel het internet staat vol met schattige fotootjes van katten maar de echt populaire katten brengen mensen aan het lachen”, besluit Fisher.