Bezorgde moeder koopt alle T-shirts met halfnaakte vrouwen op

Judy Cox, een vrouw uit Utah, was aan het winkelen met haar zoon toen ze T-shirts zag met afbeeldingen van halfnaakte vrouwen.

Ze vond dat zo erg dat ze besloot om alle T-shirts met die afbeelding op te kopen. “Er stond een vrouw op in haar blote kont in een uitdagende pose. Het was duidelijk beledigend en ik was bezorgd om de toekomst van onze kinderen die zulke dingen moeten aanschouwen.”

19g4udhfta3fwpng

Cox trok naar de winkelmanager die heel redelijk aan de vrouw uitlegde dat ze het eens was met haar maar dat ze er niets aan kon veranderen. Het enige dat ze kon doen was een klacht indienen bij de producent van de T-shirts. Cox besloot dan maar om elk stuk op te kopen. “Ik vertelde de manager dat het me niets kon schelen hoeveel het zou kosten.”, verklaarde Cox aan ABC.

ku-xlarge
De T-shirts bleken erg populair want er waren er nog maar 19 over. Toch moest Cox een bedrag van bijna $600 neertellen (€436). Naar verluidt zal Cox de T-shirts terugbrengen binnen de 60 dagen wat haar recht geeft op een volledige terugbetaling. Toch zal Cox het daarbij niet laten. Ze heeft besloten om een advocaat onder de arm te nemen en bekijken of de T-shirts de conservatieve regelgeving van de stad hebben geschonden. De kans lijkt echter klein dat de vrouw in haar opzet zal slagen door het recht op vrije meningsuiting.