Schoonmaakster museum gooit per ongeluk kunstwerken in de vuilnisbak

Een Italiaanse schoonmaakster heeft onbewust moderne kunst bij het vuil gezet. De kunstwerken zouden deel uitmaken van een tentoonstelling in Bari. De werken gemaakt van krantenpapier, karton en kruimels van koeken werden bij het huisvuil gezet.

Lorenzo Roca van het schoonmaakbedrijf Chiarissima zegt dat de schoonmaakster alleen maar haar werk deed en haar geen schuld treft. Hij zei dat de verzekering van de firma de kosten wel zou dekken. Die kosten worden geschat op ongeveer 10.000 euro.

Volgens de lokale pers werden er enkele kunstwerken gemist toen de tentoonstelling opende op woensdag. Later bleek dat de schoonmaakster de werken had weggegooid omdat ze dacht dat het rommel was die de arbeiders die de tentoonstelling hadden opgezet, hadden achtergelaten.

“We vinden het natuurlijk heel erg wat er gebeurd is.”, zei het hoofd stadsmarketing Antonio Maria Vasile. “Het is duidelijk dat de schoonmaakster niet wist dat ze twee waardevolle kunstwerken had weggegooid. Het is wel een mooi compliment naar de artiesten die hedendaagse kunst beter laten interageren met de omgeving. In ieder geval zal de  verzekering de kosten dekken.”, besloot Vasile.