Man is 45 minuten dood, ziet de hemel en wordt weer wakker

Brian Miller, een 41-jarige trucker uit Ohio, was zijn vrachtwagen aan het lossen toen hij een scherpe pijn in zijn borst voelde. De man belde meteen het alarmnummer en vertelde de telefoniste dat hij een hartaanval aan het krijgen was. De hoofdslagader naar het hart van de man was volledig dicht, waardoor Miller een zogenaamde “windowmaker” hartaanval kreeg. De hulpdiensten waren echter snel genoeg ter plaatse, waarna Brian in het ziekenhuis meteen een operatie onderging om de blokkade te verwijderen.

screen-shot-2014-02-18-at-3-29-48-pm

Toen Brian bij bewustzijn kwam, leek alles in orde, maar minuten later begon zijn hart wild te trillen waardoor het geen bloed meer kon pompen. “Hij had geen hartslag, geen pols en geen bloeddruk.”, zei Emily Bishop, een verpleegster uit het ziekenhuis aan Fox 8. De dokters begonnen Brian te reanimeren, maar hadden na vier pogingen nog geen succes. Het was toen dat Brian een licht zag en er naartoe wandelde.

Hij beschreef hoe hij langs een pad bezaaid met bloemen naar het licht liep toen zijn overleden schoonmoeder zijn arm greep. “Ze was het mooiste dat ik ooit gezien heb, ze leek zo gelukkig. Ze vertelde me dat mijn tijd nog niet gekomen was en dat ik moest terugdraaien want ik had nog dingen te doen en te beleven.”

Na 45 minuten werd Brian Miller weer wakker en hij merkte niets van zijn avontuur. Zijn hersenen hadden drie kwartier lang geen zuurstof gekregen en ze bleken helemaal in orde te zijn. Brian is blij dat hij weer bij de levende mensen is: “Ik ben blij dat ik terug ben en dat ik nu zeker ben dat er een hiernamaals is. Mensen moeten er in beginnen geloven en snel ook want het is waar.”