101-jarige Amerikaan gaat in de politiek

Joe Newman is een 101-jarige Amerikaan die zich zorgen maakt over de toekomst van zijn land. Daarom voelt hij zich verplicht om in de politiek te gaan en er iets aan te doen. Hij wil vechten voor een hoger minimumloon en gezondheidszorg voor iedereen. Zijn leeftijd heeft er volgens hem niets mee te maken.

Hij gaat nu campagne voeren als onafhankelijk kandidaat voor het Zestiende  Kiesdistrict van Florida. Hij sluit zich niet aan bij de Republikeinen of de Democraten, zodat hij beide partijen kan bekritiseren. Hij noemt zichzelf een antropolitieke progressieveling en zegt dat hij zowel fysiek en mentaal nog altijd capabel is voor de job, ondanks zijn leeftijd.

Newman geeft toe dat zijn tegenkandidaat, Vern Buchanan, een sterke man is om te kloppen. Maar Newman is het zo sterk oneens met sommige standpunten van Buchanan dat hij actie moet nemen. Newman gelooft wel dat hij Buchanan kan kloppen. Zijn grootste vijanden zijn niet zijn leeftijd of zijn tegenkandidaat, maar mensen die de kwesties niet bestuderen en problemen niet willen aanpakken.

Wanneer Newman gevraagd werd naar het geheim van zijn leeftijd kon hij geen antwoord geven. Hij vermoedt dat hij zo oud is kunnen worden omdat hij nooit gerookt of gedronken heeft en niet te veel achter de dames liep. Hij is dus een beetje het tegengestelde van wat je van sommige politici hoort.