Winnie de Poeh, een faxmachine en de andere vreemde objecten die de Schotse riolen verstopten

Scottish Water, het bedrijf dat in Schotland verantwoordelijk is voor de riolen en afvoersystemen, meldt dat het vorig jaar meer dan 40.000 verstoppingen heeft opgelost. De kost van al die verstoppingen loopt op tot meer dan 8,5 miljoen euro. Vandaar dat Scottish Water nu met een campagne begint om mensen bewust te maken van dit probleem.De campagne zal bestaan uit filmpjes en radiospots, maar om die een beetje vaart bij te zetten heeft Scottish Water info vrijgegeven over iets vreemdere verstoppingen.

De meeste verstoppingen worden veroorzaakt door olie, babydoekjes en pampers maar er worden ook vreemde objecten teruggevonden in de riolen. Zo worden onder andere gsm’s, valse tanden, jeansbroeken en speelgoed doorgespoeld in het toilet en later teruggevonden in het riool.

_72998993_jeansatstrathblane

Wanneer Scottish Water de rioolputten opende, troffen ze vaak nog vreemdere dingen aan. In East Kilbride en South Lanarkshire vonden ze een roze damesfiets, een faxmachine en een grote Winnie de Poeh knuffelbeer  . In 2010 vonden ze zelfs een levende slang in een Schots riool.

_73000147_pinkladiesbikeandfaxmachineateastkilbride