3-jarig meisje met IQ van 160 is jongste lid van Mensa ooit

Het 3 jaar oude meisje Alexis Martin uit Arizona in Amerika is het jongste lid van Mensa ooit. Dat is een internationale club voor mensen met een erg hoog IQ. Alexis beschikt over een IQ van 160 terwijl het gemiddelde IQ 100 is. De dokters die Alexis testten, konden haar IQ niet berekenen omdat ze zo hoog scoorde.

Veel ouders denken dat hun kinderen geniaal zijn maar de ouders van Alexis wisten het zeker. “Toen ze twee was begon ze al te lezen. We wisten echter al veel langer dat Alexis speciaal was. Toen ze amper een jaar en half oud was, kon ze het verhaaltje dat we voorlazen voor ze ging slapen, de volgende dag exact navertellen.”, vertelde Ian, de vader van Alexis. Haar hoge leesniveau op zo’n jonge leeftijd is niet het enige dat schokkend is. Alexis leerde zichzelf Spaans via de iPad van haar ouders.

De ouders van Alexis weten dat het talent van hun dochter uitzonderlijk is, maar dat zorgt ook voor problemen. Zo zal ze nooit naar een normale school kunnen. Meestal lijden zulke briljante kinderen aan een enorme faalangst en daarom is het beter om ze in een omgeving onder te brengen met kinderen die ongeveer hetzelfde zijn.

“Elke keer als ze een woordje leert, gebruikt ze het meteen in de juiste context. Nooit loopt het fout of moeten we verbeteren.”, besloot Ian.