Chinese man klimt in tijgerkooi zoo

Chinese dierenverzorgers hebben in de zoo van Chengdu in het zuidwesten van China het leven van een 27-jarige, geestelijk gestoorde man gered. Yang Jinhai besloot dat het leven van de tijgers in de zoo een beetje opgewaardeerd moest worden. Hij klom voor de ogen van het publiek in de tijgerkooi om te dienen als verse hap voor de tijgers. Jammer genoeg voor de jongeman hadden de tijgers geen trek in hem. De vrouwelijke tijger was zelfs zodanig geïntimideerd dat ze wegliep.

article-2561113-1B91846D00000578-232_634x436
bron: dailymail.co.uk

 

Daarop besloot Yang Jinhai om de tijgers eerst te provoceren. Hij begon gekke bekken te trekken en rond te dansen in de kooi. Toen het mannetje schoon genoeg had van de dansende clown die zijn territorium was binnengedrongen, viel hij aan. Yang werd tegen de grond gedrukt en liep een schram op en een paar bijtwonden. Gelukkig waren de dierenverzorgers op tijd aangekomen en konden ze de tijger verdoven.

Yang’s familie vertelde de lokale pers dat Yang al lange tijd kampte met een depressie. Hij had al twee jobs opgegeven omdat ze saai waren. Toen hij op een dag de zoo bezocht en de tijgers er zo zielig zag liggen, besloot hij dat hij een hoger doel kon dienen. Yang krijgt nu psychische hulp zodat hij met zijn depressie kan omgaan.