Facebook voegt nieuwe genderopties toe

HuffPost/Shutterstock

U moet vanaf nu niet meer verplicht tussen man en vrouw kiezen als u een Facebookprofiel aanmaakt. Facebook liet weten dat het extra gender opties beschikbaar zal maken zodat ook een transgender of een androgyn zijn of haar keuze kan maken. “Er zullen veel mensen zijn die deze aanpassing niets zal kunnen schelen, maar voor zij die het wel kan schelen, maakt het een wereld van verschil.”, verklaarde Facebook software ingenieur Brielle Harrison. Zij werkte zelf mee aan het project en ondergaat op dit moment de transformatie van man naar vrouw.

“Al te vaak krijgen transgenders zoals mezelf maar de keuze tussen de twee ‘normale’ keuzes. En het is redelijk vervelend voor mensen zoals wij omdat we de buitenwereld niet kunnen laten weten wie we echt zijn. Deze aanpassing verandert dat. Voor het eerst kan ik op een website mijn echte geslacht kenbaar maken en de mensen laten zien dat ik ook echt weet wat mijn geslacht is.”

Facebook heeft de optie om het geslacht te privé te houden en zal die optie ook blijven houden. Human Rights Campaign President Chad Griffin reageerde ook enthousiast. “De voorbije jaren is Facebook uitgegroeid tot de online identiteit van veel mensen. En nu heeft Facebook een grote stap gezet om zichzelf eerlijker en nauwkeuriger te kunnen weergeven. Ik hoop dat de actie van Facebook gevolg zal krijgen op andere websites.”