Waarom u vandaag Facebook beter vermijdt

Valentijn. Sommigen haten het uit de grond van hun hart, anderen zeggen dat ze het haten maar houden er toch stiekem van. In ieder geval, Valentijn wordt elk jaar ergerlijker dan het jaar ervoor. Uw Facebookvrienden nemen deze dag om hun relationeel geluk of hun eenzaamheid door uw strot te rammen zonder waarschuwing. Wij zetten eventjes de meest frustrerende Valentijnstatussen op een rijtje en gaven ze een score op een schaal van 1 tot 10 hoe vervelend ze zijn.

De adolescent

screen-shot-2014-02-13-at-00-51-49

Wie: Meestal tieners of overjaarse pubers

Als u veel hartjes (<3) of xoxoxoxoxo ziet staan in combinatie met een overdreven liefdesboodschap en de overbodige letters op het einde van het woord, dan heeft u te maken met de adolescent. Feit: alleen jongeren onder de 18 jaar weten hoe ze die lelijke, roze hartjes uit hun toetsenbord moeten toveren.

Ergerlijkheidsscore: 9/10 Het is de opmaak en de taal van de reactie die het zo ergerlijk maakt. Je kan dit ook zonder duizend hartjes en in juist Nederlands/Engels typen.

Het mysterie

screen-shot-2014-02-13-at-00-55-28

Wie: aandachtshoeren

Een korte status met een vraag of “wijze” uitspraak. Het doel van de status is reactie uitlokken van mensen die willen weten wat er aan de hand is. Meestal antwoordt de statusmaker dan dat hij of zij er liever niet over wil praten op Facebook. Waarom die persoon dan de moeite deed om die status op het medium te plaatsen… dat weet alleen God.

Ergerlijkheidsscore: 8/10 Waarom zou je je interessant voordoen als je er eigenlijk niet over wil spreken? Zet dan gewoon niets of geef het hele verhaal…

De uitslover

screen-shot-2014-02-13-at-00-58-57

Wie: chronisch onzekere mensen

Een beetje uitpakken met uw geweldig vriendje. Ten eerste is niemand er eigenlijk echt in geïnteresseerd behalve dat fantastische vriendje natuurlijk. Ten tweede is het alleen maar confronterend voor zij die een vriendje hebben dat Valentijn vergeten is en zij die helemaal geen vriendje hebben. Misschien zouden mensen die deze status willen typen eens kunnen overwegen om die woorden ook gewoon tegen hun vriendje te zeggen.

Ergerlijkheidsscore: 10/10 De ergste soort, veruit zelfs.

De verbitterde

screen-shot-2014-02-13-at-01-01-13

Wie: Zij die zich eigenlijk wel eenzaam voelen maar dat niet willen laten merken. Behalve met zo’n status dan…

Ze sturen een verzuurde status de wereld in, die stiekem bedoeld was voor hun ex, waarin ze vertellen hoe blij ze zijn dat ze single zijn en hoe geweldig het singleleven is. En natuurlijk dat ze beter af zijn zonder die vuile bedrieger, player of hoer.

Ergerlijkheidsscore: 7/10 Begrijpelijk en soms kan het ook echt de mening zijn van die persoon. Alleen is het vaak een kansloze poging om de afgunst voor gelukkige koppeltjes die wel genieten van deze dag, te verbergen.

De rebel

screen-shot-2014-02-13-at-01-03-00

Wie: Boze feministen en eenzame singles die dan maar doen alsof het ze allemaal niet kunnen schelen

“Commerciële nonsens” Dat is wellicht het antwoord dat u krijgt als u deze persoon vraagt wat hij van Valentijn vindt. Gevolgd door het statement dat hij er weigert aan deel te nemen. Dit is eerder een status voor de man of voor de gefrustreerde feminist.

Ergerlijkheidsscore: 4/10 Eigenlijk is er wel iets van waar. Alleen hebben we het al zo vaak gelezen of gehoord dat het een beetje afgezaagd klinkt.

De platonische

screen-shot-2014-02-13-at-01-04-10

Wie: Iedereen, maar meestal erg vriendelijke mensen

Het lijkt op een dankbetuiging voor een persoon waarmee de statuscreator geen romantische relatie heeft. Een bedankje voor de vriendschap dus. Eigenlijk best vriendelijk en leuk om te lezen.

Ergerlijkheidsscore: 3/10