Chinese singles saboteren Valentijn door alle oneven zitjes in cinema te kopen

Dit is ongetwijfeld de beste Valentijnpoets ooit. In China kocht een groep singles uit Shanghai alle oneven genummerde zitjes in de bioscoop voor de filmvoorstelling van Love Story. Op deze manier moeten koppeltjes die vandaag de film willen kijken uit elkaar gaan zitten.
“Willen jullie gezellig samen een film kijken? Sorry, maar jullie zullen apart moeten zitten. Ten slotte maakt afwezigheid bemind,” was de duidelijke boodschap.

Het brein achter de grap had eerst geprobeerd om alle tickets in de bioscoop op te kopen, maar dat mocht niet. Daarop besloot hij zijn briljant plan op een crowd-funding website te plaatsen. Al gauw kreeg hij hulp van collega-singles.

Wie naar de cinema wilde, kreeg het volgende scherm

screen-shot-2014-02-14-at-2-23-43-pm

De actie lokte heel wat reactie uit. Naast de voorspelbare “Geen wonder dat jij single bent.”, kwamen er ook originelere reacties van koppels die wel konden lachen om de stunt. “Dan gaan we maar meteen naar de hotelkamer.”, grapte de één of “Dan zit er niets anders op dan op blind date te gaan vandaag.”, grapte de ander.

Door het dramatische onevenwicht tussen mannen en vrouwen heeft China de meeste singles ter wereld. Ze hebben zelfs een speciale dag aan de singles gewijd op 11 november. 11-11 lijkt op kale takken (bare branches). Dat is een term voor bachelors in China. Op de singlesdag was het oorspronkelijk de bedoeling dat verschillende singles samen gingen eten. Ondertussen is de dag uitgegroeid tot de dag waarop het meeste online geshopped wordt.