Tien bewijzen dat je lui bent

Luiheid is een ziekte die elke mens op deze planeet wel eens oploopt. Door luiheid lijken zelfs de simpelste taakjes onbeklimbare bergen. Maar zelfbesef is het begin van wijsheid. Wij helpen je op weg naar die wijsheid door je tien bewijzen te geven dat je lui bent.

1. Uitstelgedrag is je niet vreemd

Een echte luierik leeft volgens de leuze “ik doe het morgen wel” en die gelooft ook dat de motivatie voor de afwas er morgen wel zal zijn. Zelfs na briefjes, herinnering op de telefoon, goede voornemens… geprobeerd te hebben, is het werk nog altijd niet gebeurd. Morgen dan maar? Waarschijnlijk niet.

lazy-1

 

2. Je hebt een selectief gezichtsveld

De televisie zie je wel, maar de lege zakken chips op het salontafeltje ontsnappen altijd aan je gezichtsveld. Zolang je nog schone glazen hebt, ben je je niet bewust van het afwasmachine dat je nog moet uitladen. En die twintig rolletjes van het wc-papier blijven ook rond je toilet liggen tot iemand anders kan bewijzen dat ze bestaan.

lazy2

 

3. Je durft niets weggooien

Die oude wasmachine die je van je grootmoeder krijgt neemt nog altijd een groot deel van je badkamer in, ondanks dat het onding al zes maanden niet meer werkt, eenzame sokken liggen in hoekjes te wachten tot je hun wederhelft hebt teruggevonden en dat ene plastieken zakje dat overal rondslingert zal je ooit nog wel eens nodig hebben. Je maakt jezelf wijs dat die spullen geen rommel zijn, het zijn kansen voor een huiselijk avontuur! “Waar zou die andere sok zijn?” “Ik kan die wasmachine waarschijnlijk zelf repareren.”

lazy-3-300x224

 

4. Je favoriete sport is dingen oprapen met je voeten

Bukken is enorm vermoeiend, zeker als je ook gewoon je voeten kan gebruiken. Zeker als je wakker wordt, is het veel te vroeg om te buigen om je kleren van de grond te rapen. Gewoon eventjes het kledingstuk tussen de tenen klemmen, je been omhoog zwiepen en je kan het met je handen vastgrijpen. Proficiat, die simpele taak duurde weer net iets langer, maar je hebt wel de voldoening van niet te moeten buigen voor dat opstandige kledingstuk.

lazy 4

 

5. Bezoek is het ergste dat je kan overkomen

Het is leuk om je vrienden te zien, maar er kruipt veel huishoudelijk werk in om je woonst proper te krijgen. En meestal willen ze dan nog iets eten, wat betekent dat je moet koken. Allemaal zo vermoeiend. Gelukkig aanvaarden ze vaak het voorstel om er een pizza-avond van te maken. Met het excuus dat je alle diepvriespizza’s van Dr. Oetker eens wil vergelijken, schotel je je gasten een gevarieerde maaltijd voor.

lazy 5

 

6. Je hebt principes die anderen niet begrijpen

Eventjes uit het bed stappen om het licht uit te doen lijkt bij anderen automatisch te gebeuren, maar voor jou is het een zware taak. De extra kussens in je bed dienen eigenlijk alleen maar om naar de lichtschakelaar te werpen, in de hoop dat het licht uit is voor je kussens op zijn. Jezelf wassen is voor jou trouwens  niet nodig tot je buiten moet komen.

Lazy 6

 

7. Je voelt een sterke solidariteit met andere luieriken

Beeld je in, je ligt beiden in de zetel onder een deken en de afstandsbediening ligt buiten handbereik. Jullie zijn beide akkoord dat het onmogelijk is om van kanaal te veranderen, tenzij een derde persoon jullie uit de nood komt redden. Hiervoor wil je zelfs de verschrikkelijkste televisiereclames voor doorstaan, alles is immers beter dan het koude te moeten trotseren.

Lazy 7

 

8. Je liegt constant

En “ik ben onderweg” is waarschijnlijk je meest gebruikte leugen. Elke keer dat je een afspraak vergeten was of je nog aan het kiezen was tussen luieren of vertrekken, hebt je die leugen waarschijnlijk gebruikt. Varieer af en toe, anders verlies je alle geloofwaardigheid.

Lazy8

 

9. Je verdoet meer tijd door tijd te proberen winnen

Je hond africhten om je pantoffels te brengen is tijdrovender dan ze zelf eventjes te halen maar dat hield je toch niet tegen om het beestje een nieuw trucje te proberen leren. De wens dat kaboutertjes eindelijk het afwasmachine zouden uitladen bleek ook niet meer dan een ijdele hoop. En elke luierik heeft al wel eens geprobeerd of zijn telekinetische krachten eindelijk werken, in plaats van recht te staan en de afstandsbediening gewoon te nemen.

Lazy9

 

10. Je bent al eens uit de hel ontsnapt

Je kijkt rond in je huis en je ziet de lege zakken chips, de vieze vaat, de berg vuile kleren,… en je beseft je plots dat het enkele weken terug allemaal beter was. Na  enkele dagen intensief werk is je huis terug leefbaar. Wanneer je een week later weer geconfronteerd wordt met een eenzame sok in de hoek denk je terug aan al het werk dat je gedaan hebt. Je wordt moe van het denkproces, beseft dat je de andere sok morgen kan zoeken en doet een dutje.

Lazy10