De 7 meest bizarre voorwerpen van beroemdheden die ooit op eBay werden verkocht

Wat hebben de gebruikte zakdoek van Scarlett Johansson en de tand van John Lennon gemeen? Dat het allebei voor veel te veel geld op eBay werd verkocht. Fans kunnen soms enorme bedragen neertellen voor de meest onbenullige voorwerpen, zolang ze maar van hun grootste idool afkomstig zijn.

Dat je een fortuin wil geven aan een kostuum dat Michael Jackson ooit droeg op een tour, tot daar aan toe. Maar dit zijn de meest bizarre voorwerpen waar fans in het verleden enorm veel geld voor geboden hebben.

Het haar van Justin Bieber

Een aantal lokken van Justin Bieber zijn dierbaar kapsel, die in een gesigneerd potje werden bewaard, werden op eBay voor maar liefst 30.000 euro (40.668 dollar) verkocht. De opbrengst ging wel naar het goede doel, namelijk een fonds om dieren te redden.
slide_336279_3393802_free

De gebruikte zakdoek van Scarlett Johansson

Toen Samuel L. Jackson in 2008 zijn verkoudheid aan Scarlett Johansson had doorgegeven, besloot de actrice om daar positief mee om te gaan. Ze bood haar gebruikte zakdoek vol bacteriën te koop aan op eBay, wat een slordige 3.900 euro (5.300 dollar) opbracht. Dit schonk ze aan USA Harvest, de Amerikaanse organisatie die dakloze mensen van eten voorziet.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

De restjes van Justin Timberlake zijn ontbijt

In 2000 was ‘N Sync op zijn hoogtepunt, de boysband waar Justin Timberlake de hoofdrol in speelde. Toen hij zijn ontbijt maar half opat tijdens een interview voor de New Yorkse ochtendshow Z100, besloot de DJ van het programma de restjes te verkopen. Een 19-jarige fan had er 750 euro (1.025 dollar) voor over, wat uiteindelijk ook aan het goede doel werd geschonken.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

De zwangerschapstest van Britney Spears

Britney Spears maakte de fout om een zwangerschapstest te nemen in een hotel in Los Angeles. De positieve test werd erna uit haar prullenbak genomen, wat een totale schending van haar privacy is, en verkocht aan een radiostation in Ottawa. Die verkochten het voorwerp per opbod, waardoor het voor 3.670 euro (5001 dollar) in handen kwam van het casino Golden Palace.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

De adem van Brangelina

Dat sommigen heel veel over hebben om een stukje van hun idool te bezitten, is ondertussen wel al duidelijk. Maar een jongeman slaagde er in om letterlijk een potje lucht te verkopen van het beroemdste koppel ter wereld. Toen hij in de buurt was van Brad Pitt en Angelia Jolie, ving hij hun adem op in een potje. Dat leverde hem dankzij eBay 385 euro (523 dollar) op, ook al kon de gelukkige niet controleren of het wel echt was.

Foto: AP
Foto: AP

De zus van James Blunt

De zus van James Blunt geraakte niet op een begrafenis in Ierland omdat elke vorm van transport werd stilgelegd. In plaats van met de pakken te blijven zitten, besloot de zanger eBay om hulp te vragen. Met de advertentie “Dame in nood zoekt ridder op het witte paard. Wie krijgt mijn zus naar het zuiden van Ierland? Help!” slaagde de zanger erin om zijn zus in Ierland te krijgen dankzij een rijke stinkerd die haar met zijn privéhelikopter even gebracht heeft. En alsof dat nog niet genoeg was, werden die twee ook nog eens verliefd en stapten ze later in het huwelijksbootje. Van een happy ending gesproken!

Foto: AP
Foto: AP

De tand van John Lennon

John Lennon gaf zijn tand aan zijn huishoudster zodat haar dochter een souvenirtje zou hebben van The Beatles. Maar diezelfde tand verscheen later op eBay en ging voor 22.900 euro (31.200 dollar) over de virtuele toonbank.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images