Knuffelen voor geld? Deze Amerikaanse maakte er haar beroep van

De Amerikaanse Samantha Hess knuffelt mensen voor geld en maakt er haar beroep van. “Wat ik doe is echt heel standaard en gewoon voor een simpele, menselijke connectie zorgen. Dat is alles wat ik doe.”

Het begon allemaal toen ze een artikel online las over ‘free hugs’ versus ‘deluxe hugs’. “Ik las een artikel dat een jongen op zaterdag naar de markt ging met een ‘free hugs’-bordje rond zijn nek. Hij werd dadelijk overschaduwd door een andere jongen die ook een bordje rond zijn nek droeg. Deze jongen deelde luxeknuffels uit voor twee dollar en hij had meer succes dan de gratis knuffelaar. Toen wist ik dat ik hier mijn beroep van kon en wou maken.”

Samantha begon dadelijk aan een website en bestelde onmiddellijk naamkaartjes. Al snel had ze al enkele klanten bij elkaar geronseld. “Ik hou echt van knuffelen. Ik raak constant andere mensen – vrienden en familie – aan, dus ik wist gewoon dat dit het ideale beroep voor mij was.”

Voor een sessie van 30 minuten betaal je 35 dollar (26 euro) en een sessie van een uur kost 60 dollar (45 euro). Als je verder dan de eerste zone woont, rekent ze wel extra geld aan. “Ik wist dat hier enorm veel interesse ging zijn. Het gaat puur om menselijk contact, zonder dat je in een soort romanstische volwassen relatie hebt met iemand.” Dus elke keer wanneer iemand zich eenzaam voelt, springt Samantha Hess te hulp.