Honda elimineert dode hoek probleem met simpele wijziging aan zijspiegel

De meeste veranderingen in auto’s komen door nieuwe technologie. Dat is goed voor automakers want zo maken ze hun auto’s veiliger, zorgen ze ervoor dat automobilisten veiliger kunnen rijden en tegelijk schiet de waarde en dus de prijs van de auto de lucht in. Maar sommige autofabrikanten laten de technologie nog wel eens links liggen en zoeken een old school oplossing voor een hedendaags probleem. Zo elimineerde Honda het dode hoek-probleem met een simpele wijziging aan de zijspiegel.

Geen dure camera’s, sensoren, radars of computers die onderling communiceren voor Honda. Een doodgewoon extra spiegeltje met een andere hoek maakt komaf met het probleem van de dode hoek. De idee bestaat al zeker twee jaar, maar wat nieuw is, is dat Honda deze veiligere zijspiegel nu in het standaardpakket van al haar wagens heeft toegevoegd.

honda-expanded-view-drivers-mirror-4.png

Honda voorziet voor zij die toch willen uitpakken met de laatste snufjes op hun auto het nieuwe LaneWatch systeem. LaneWatch is een systeem dat gebruik maakt van een camera in de passagiersdeur die de zijkant van de auto toont. Honda doet dus toch mee aan de technologie-oorlog maar biedt haar andere klanten dezelfde veiligheid aan voor een lagere prijs.