Deze vest houdt mensen op veilige afstand in de metro

Industrieel ontwerpster Siew Ming Cheng kwam tijdens een workshop van de Nationale Universiteit van Singapore met de ingenieuze creatie van de ‘Spike Away’. Daarmee kan je je persoonlijke ruimte in een overvolle metro beschermen. De studenten werden gevraagd om een oplossing te zoeken voor een probleem waar ze dagelijks mee worstelen. De enige voorwaarde was dat ze enkel alledaagse voorwerpen gebruikten, ongeacht hoe vreemd de resultaten ook zouden zijn.

“Een snelle brainstorm leidde ons al dadelijk bij het probleem van overvolle treinen. Treinen zijn meestal druk tijdens de piekuren, waardoor iedereen begint te duwen om een plaatsje te bemachtigen. Toen bedachten we ons: ‘Wat als je een vest vol spijkers draagt?’. En zo zijn we bij het idee gekomen”, aldus de ontwerpster.

De vest is gemaakt van een rooster van flexibele, stekelige kunststof materiaal dat aan elkaar gebonden is met kabelbinders. Het is het perfecte accessoire om mensen te waarschuwen als je je een beetje ‘stekelig’ voelt.

Front-of-Vest-Hanging1

Front-of-Vest2

Side-of-vest