MIVB werft aan voor de mobiliteit van morgen

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB werft dit jaar ruim 1.000 personeelsleden aan. De nood aan menselijk kapitaal is groot omdat de vervoersmaatschappij elk jaar meer reizigers telt en de komende jaren ook nieuwe projecten lanceert. In 2013 rekruteerde de MIVB al 847 mensen.

Van de 1.000 aan te werven personeelsleden zijn bijna de helft (450) bestuurders. Afgelopen jaar verzorgden de bussen, trams en metro’s van de MIVB liefst 354,7 miljoen ritten. Omdat de prognoses van de rittenaantallen verder in stijgende lijn gaan, zijn niet alleen chauffeurs nodig om de almaar talrijker voertuigen te besturen maar ook onderhoudstechnici en veiligheidsmensen.

De MIVB zoekt ook extra personeel om de grote projecten voor te bereiden, zoals de verlenging van tramlijn 94 naar Roodebeek, de uitbreiding van de reizigersinformatie en de geautomatiseerde metro.

Daarnaast moet de MIVB ook de zo- genaamde “babyboom-generatie” vervangen. Dat zijn personeelsleden die destijds in dienst werden genomen om de lancering van de Brusselse metro in
goede banen te leiden.  In 2013 rekruteerde de vervoersmaatschappij al 847 mensen, onder wie 286 bedienden en kaderleden en 561 arbeiders (technici en chauffeurs).

“Om al deze medewerkers aan de top te kunnen houden qua knowhow investeert de MIVB bijzonder veel in opleiding: alles samen liefst 400.000 uur gemiddeld per jaar”, aldus Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. “Voor de technische beroepen is er een scholing voorzien op de werkvloer. Een tram herstellen is iets dat leerlingen bijvoorbeeld niet op school kunnen leren.”

Om de juiste profielen te vinden wordt ook samengewerkt met Brusselse technische scholen in het kader van stages, bezoeken en uitwisselingsprojecten, en met de Brusselse gewestelijke dienst voor Arbeidsbemiddeling Actiris.