Dit ligt er volgens voedingsexperts in 2014 op ons bord

Enkele voedingsexperts hebben aan Daily News laten weten welke hippe ingrediënten ons bord zullen veroveren in 2014. Het is duidelijk dat we meer en meer Aziatische producten gaan gebruiken en ook groenten en kruiden zullen sterk aanwezig zijn.

Teff

Volgens experts zal iedereen teruggrijpen naar het Ethiopische oergraan teff. De korrel is geschikt voor mensen met glutenintolerantie en bevat veel meer langzaam verteerbare koolhydraten en calcium dan andere granen. Het is het hoofdingrediënt van injera, de platte koek die het basisvoedsel vormt in grote delen van Ethiopië. Velen beweren zelfs dat de Ethiopische atleten Haile Gebrselassie en Kenenisa Bekele hun succes aan deze voeding te danken hebben.
IMG_9720
Leer hier alvast hoe je brood kan maken met deze gezonde graansoort.

Gochuchang

Wie in 2014 zijn gerecht wat pittiger wil maken, kan gebruik maken van de Koreaanse kruiden Gochuchang. Het is een mengeling van zout, rode pepers, rijst en gefermenteerde sojabonen. Traditioneel wordt het gebruikt in allerlei klassieke Koreaanse gerechten zoals kimchi, maar ook in Westerse gerechten zal dit kruid in 2014 gretig gebruikt worden.
quinoa12f-23-web

Bloemkool met curry

Bloemkool lijkt nu niet het meest sexy ingredriënt om te gebruiken, maar met een currysmaakje wordt er een heel nieuw leven in deze groente geblazen. Wees dus niet verrast als deze oubollige groente met een speciaal smaakje op je bord belandt als je het komende jaar naar een sterrenrestaurant gaat.
Geen idee hoe je dit moet klaarmaken? Hier alvast een tip.
tumblr_lgullrCKmP1qdei8m

Zeewier

Een beetje zeewier wordt al geaccepteerd bij sushigerechten, maar experts voorspellen dat dit wel eens de nieuwe boerenkool kan worden. Het zit boordevol vitaminen en mineralen en het past goed bij knapperige Aziatische snacks.
zeewier-kop_958316q