De meest gefotografeerde plaatsen in de wereld

Heb jij al een zelfgemaakte foto van de Eiffeltoren of het Empire State Building in je album plakken? Dan ben je zeker niet de enige. Dankzij Google Maps en Panoramio kunnen we op Sightsmap in een oogopslag zien welke plaatsen ter wereld het meest gefotografeerd worden.

De service maakt hiervoor gebruik van geotags. Mensen kunnen hun foto’s van bezienswaardigheden uploaden op Google Maps en geotags meegeven zoals “Parijs” of “Eiffeltoren”. De steden met de meeste foto’s krijgen een gele kleur en linken door naar Street View, Wikipedia of Foursquare voor meer informatie. Dan gaat het bergaf met de kleuren oranje, roze en uiteindelijk paars voor de steden waar bijna of geen foto’s van bestaan.

Populaire steden

New York kaapt de eerste plaats weg en wordt opgevolgd door Rome, Barcelona, Parijs en Istanboel. Opvallend is dat drie van de vijf steden in Europa liggen. Natuurlijk moeten we ook rekening houden dat de service in sommige delen van de wereld populairder is dan in anderen. Shanghai is de meest gefotografeerde stad van Azië en Johannesburg werd in Afrika het meest vastgelegd op beeld.

Schermafbeelding 2013-12-30 om 10.15.23