Do’s en Dont’s op het kerstfeest van het werk

Tijdens de eindejaarsperiode is de kans groot dat je bedrijf een feest organiseert. OfficeTeam heeft enkele tips ontwikkeld voor wat je dan wel en niet moet doen.

DO
Ga naar het kerstfeest. De meeste werkgevers beschouwen aanwezigheid bij door het bedrijf georganiseerde sociale evenementen niet als een verplichting, maar het is verstandig om er naartoe te gaan. Hoewel 61% van de ondervraagde leidinggevenden stelde dat er geen ongeschreven regel bestaat die vereist dat medewerkers het kerstfeest bijwonen, gaf 38% aan dat er in feite wel verwacht wordt dat je je gezicht laat zien.

DO
Als je naar een kerstpersoneelsfeest gaat, wees dan bereid om korte gesprekken te voeren met heel wat mensen, voornamelijk collega’s die je nog niet goed kent. Vermijd ook conversaties over het werk en zorg dat je in plaats daarvan veilige gespreksstartpunten klaar hebt, zoals plannen voor de feestdagen of voornemens voor het nieuwe jaar.

DO
Neem wel deel aan het geven van geschenken. Als er bij jou op kantoor geschenken worden uitgewisseld, doe dan mee. Cadeaus zijn vaak beperkt tot een klein bedrag, dus waarschijnlijk zullen ze geen financiële belasting zijn. Dit soort activiteiten helpt ook om collegialiteit en kameraadschap op te bouwen met collega’s en geeft opnieuw aan dat je een teamspeler bent.

DO NOT
Overdrijf niet. ‘Met mate’ is het sleutelwoord wanneer het gaat om drank, kleding en conversatie. Verlies je niet te zeer in de vrolijkheid door te veel te drinken, te veel persoonlijke informatie te geven of te onthullende kledij te dragen. Je wilt niet herinnerd worden als ‘het middelpunt van het feestje’ omwille van de foute redenen.

DO NOT
Niet alle bedrijven zijn soepel wat betreft online shoppen tijdens de kantooruren: 33% van de leidinggevenden stelde dat hun bedrijf de toegang tot online winkelsites blokkeert. Nog eens 55% zei dat toegang toegestaan wordt, maar dat de activiteiten in de gaten gehouden worden zodat er geen overmatig gebruik is, gevolgd door 10% die aangaf dat hun bedrijf onbeperkte toegang toestaat.

DO NOT
Doe het niet rustiger aan met je werk – Ook al heb je rond deze tijd van het jaar dan misschien extra sociale verplichtingen, gebruik de feestperiode niet als een excuus om de lat lager te leggen. Blijf de prioriteit geven aan je professionele verplichtingen, ook al is de sfeer op kantoor wat feestelijker.