8 adembenemende plekken voor echte durvers

Of je nu een roadtrip door Europa doet of enkele maanden door Australië gaat trekken, elke reis is hoe dan ook een onvergetelijke levenservaring. Er bestaan nu eenmaal wondermooie plekken op onze aardbol die we het liefst stuk voor stuk zouden ontdekken. Maar onderstaande bestemmingen zijn lang niet voor iedereen weggelegd. Het zijn namelijk de gevaarlijkste paden ter wereld. Niet voor broekschijters dus.

1. Huangshan, China

Huangshan is een bergketen in Anhui, een provincie in het oosten van China. Er zijn meer dan 30 wandelroutes en wordt beschermd door UNESCO als werelderfgoed. Het staat bekend om het prachtige uitzicht, de unieke rotsformaties en de speciale Huangshan-bomen.
Huangshan-Paths-China

2. Cap Carbon, Algerije

Wie de paden beklimt van Kaap Carbon in Wilaya de Bejaia in Algerije, kan genieten van een fenomenaal zicht over de mediterraanse zee.
11-Cap-Carbon-Paths-Algeria

3. “Death Trail”, China

Het “dodenpad” in de stad Huayan in China is dé uitdaging voor elke doorwinterde avonturier. Het pad bestaat uit allemaal smalle doorgangetjes gemaakt van houten planken. Klimmers hebben geen technische skills nodig om het pad te mogen betreden, maar er worden wel extreme veiligheidsmaatregelen gehanteerd.
12-Mt-Huashan-Death-Trail-China

4. Capri Island, Italië

Dit pad begint op 400 meter hoogte ergens aan de zuidkust van het Italiaanse eiland Capri. Het zigzaggende pad is ontstaan in 1902, en werd laatst terug geopend nadat het 30 jaar niet toegankelijk was door restauraties.
02-Capri-Island-Path-Italy

5. Mountain Tianmen, China

De berg Tianmen vind je terug in het Tianmen Mountain National Park in de stad Zhangjiajie te China. De toeristen kunnen via de paden die rond de kliffen gebouwd zijn de top van de berg beklimmen. Sommige stukken hebben zelfs een glazen ondergrond waardoor je naar beneden kan kijken. Het is een van ’s werelds hoogste observatieplatformen.
03-Walkways-of-the-Tianmen-Mountain-China

6. Yosemite’s Half Dome Trail, Californië

Het hoogte punt van de Dome is 2,5 kilometer boven de zeespiegel en 1,5 kilometer boven de vallei van Yosemite. Het is het toppunt van het bekende Yosemite National Park en de droom van elke hiker om eens te doen.
08-Trail-to-Half-Dome-Yosemite-National-Park-USA

7. Blue Mountain Mid Cliff, Australië

Deze bergachtige regio in New South Wales ligt nabij de grootstad Sydney in Australië. De wandelroute bevat leuningen, ladders en uitkijkposten die je de mooiste uitzichten geeft over de Jamison Valley. Helaas niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees.
07-Mid-cliff-Walk-Blue-Mountains-Australia

8. Santorini’s Donkey Path, Griekenland

Deze zigzaggende weg was oorspronkelijk gebouwd voor ezels, zodat ze makkelijker het eiland konden beklimmen. De afdaling bestaat uit 657 trappen verspreid over een hoogte van 1,3 kilometer. Wie dit met succes beëindigd, verdient een plonsje in de zee en een cocktail achteraf.
06-Donkey-Path-in-Santorini-Greece