Silic: het eeuwige vlekkeloze shirt?

Een T-shirt waar je geen vieze vlekken kan op maken? Het kan dankzij enkele universiteitsstudenten van San Francisco. Zij bedachten een intelligent T-shirt dat cola, wijn, ketchup en alle andere vieze vlekken geen kans meer geeft.

Het kledingstuk is gemaakt van polyester dat behandeld werd met een combinatie van chemicaliën die ervoor zorgen dat de stof waterbestendig is. Eerst maakten ze een prototype door middel van een chemische spray, maar daaruit bleek dat het middeltje maar een keer werkte. Daarom besloten de studenten om een nieuwe stof te creëren met behulp van een bepaalde techniek, waardoor het stof ook niet je huid zou irriteren. Zo voelt dit T-shirt dus hetzelfde aan als alle andere exemplaren in je kleerkast.

Nadat ze deze stof getest hadden, besloten ze het T-shirt dat Silic gedoopt werd te crowdfunden via Kickstarter. Ondertussen hebben ze al 20.000 dollar (14.546 euro) opgehaald terwijl de campagne nog tot 26 januari zal lopen. Het shirt zullen hoogstwaarschijnlijk rond mei online te koop zijn voor de schappelijke prijs van 30 pond (36 euro). Vanaf dan zal je wasmachine dus overbodig worden.