Jongeren documenteren dagelijkse leven in Syrië

Het project From Inside: A Diary of Syria is een blog waar elke maand drie jonge Syrische fotografen hun dagelijks leven exposeren in tekst en beeld. Via het TAKWEEN-programma worden jonge fotografen en filmmakers tussen 18 en 25 jaar opgeleid via een intensieve scholing. Omdat er zoveel talent samengebracht werd die op een unieke manier het dagelijkse leven in Syrië wisten in beeld te brengen, besloten ze om dit unieke perspectief van de jongeren te delen met de wereld door met deze blog te starten. En de beelden en verhalen zijn op zijn minst pakkend te noemen.

“De foto’s bieden een goed beeld van het dagelijkse leven in Syrië. We hebben de fotografen meegegeven om creatief te zijn en zich niet te laten beïnvloeden door de gewelddadige beelden die de media doorgaans laten zien”, vertelt initiatiefnemer Orwa Nyrabia, een Syrische filmmaker, aan de Volkskrant.

De tot nu toe verzamelde beelden werden in een kleine documentaire gegoten waar Orwa Nyrabia een extra woordje uitleg geeft bij het project. Die kan je bekijken via BBC News.

Diya Homsi
Foto gemaakt door Diya Homsi

abddoumany-
Foto gemaakt door Abd Doumany

Bassam Al Hakeem
Foto gemaakt door Bassam Al Hakeem