Dit zijn de beste overzichten van 2013

Het einde van 2013 nadert, dus is het tijd om alles wat er dit jaar gebeurd is in lijstjes te gieten. Om ervoor te zorgen dat je het bos nog door de bomen kan zien, zetten wij de belangrijkste overzichten van het jaar op een rijtje.

1. YouTube Rewind
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=H7jtC8vjXw8]

Elke jaar maakt YouTube een prachtig filmpje waar ze de hoogtepunten van het jaar in verzamelen. Benieuwd hoe ze dit doen? Dan kan je ook eens kijken naar de making of van het filmpje.

2. People are awesome
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dSNWQShur8o]

Mensen zijn tot veel in staat, dus waarom de spectaculairste stunts uitgevoerd door mensen niet in een filmpje gieten. Precies wat People Are Awesome elk jaar weet klaar te spelen?

3. Misheard Song Lyrics
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wwrreWsS3Vs]

“Ik zing de tekst wel juist, het is de zanger(es) die iets anders zingt!” Het is een smoesje wat iedereen wel al eens gebruikt heeft als ze hun versie van een lyrics uitkramen. Pleated Jeans vond het de moeite om de grootste tekstmisverstanden van het jaar te bundelen in een video, zodat je vanaf nu wel altijd correct kan meezingen met je favoriete liedje.

4. Photo of the year

d39a175e-129c-48d3-a19e-2991ec4374d4_RTR3C2RO

Maar het draait niet enkel om filmpjes. De persagentschappen Associated Press, Reuters en Getty Images kiezen elk jaar de meest spectaculaire foto’s van het jaar. De volledige lijst kan je op deze website terugvinden.

5.  Top 10 of everyting

everything

Krijg je er maar niet genoeg van? Time Magazine doet elk jaar de moeite om een Top 10 of everything te maken. In alle mogelijke categoriën sommen ze de tien beste exemplaren van het jaar op. De beste liedjes, de slechtste tweets of coolste gadgets vind je er allemaal in terug.