Twee weekends Tomorrowland, maar wat kan je allemaal bezoeken in Boom?

Het festival Tomorrowland breidt uit en zal wellicht twee weekends in beslag nemen. Maar hoe moeten al die buitenlandse festivalgangers dan de week overbruggen tussen de weekends? Waar kunnen de jongeren uit Australië en Amerika terecht door de week?

Een overzicht van de toeristische toppers in Boom en omstreken.

Steenbakkerijmuseum

boom1

“Een excursie naar het Booms Steenbakkerijmuseum laat geen enkel facet van ons roemruchte baksteenverleden onbelicht”, weet de museumdirectie enthousiast te melden. De bezoekers kunnen kennismaken met de woon- en leefomstandigheden van een gemiddeld kroostrijk gezin in de 19de eeuw.

New Belgica Werf

boom2

“Een project dat ons belangrijkste Belgisch maritiem erfgoed doet herleven,” zo laat het museum weten. Op de New Belgica werf bouwt men een zeewaardige replica van de driemaster ‘Belgica’ van de historische Zuidpoolexpeditie van Adrien de Gerlache.

Harmoniummuseum

boom3

Leunt dicht aan bij Tomorrowland want er zit ook muziek in. Meer dan tachtig “zuigwindharmoniums en drukwindharmoniums” staan er in het Harmoniummuseum. De meeste zijn speelklaar!

Museum Rupelklei

boom4

Levensecht, direct, klassiek, verbazend, wetenschappelijk, fascinerend“, zo wordt het museum Rupelklei aangeprezen. Een must see voor elke bezoeker of die nu van Rumst komt of van Australië.