Stop met je Facebook-vrienden lastig te vallen

Facebook zou ons heel wat stress bezorgen. Dat en nog veel meer kwamen we te weten uit een onderzoek rond sociale media van çava-magazine. Urenlang in andermans leven rondneuzen is allesbehalve bevorderend voor ons zelfbeeld en levert ons bijgevolg heel wat stress op. Om het toch voor iedereen aangenaam te houden op Facebook, stellen we voor dat iedereen stopt met dingen te delen waar anderen zich aan ergeren.

Enkele voorbeelden:

 

Niemand wil elke stap uit je leven weten

statusupdates

We nemen aan dat het een hels dilemma is om ’s morgens te kiezen tussen fruitsap of chocomelk en misschien voel je na deze hartverscheurende keuze wel een enorme drang opkomen om de winnaar der drankjes te delen met je Facebook-vrienden. Doe het alstublieft niet! Iedereen maakt deze fases dagelijks mee, dus het is absoluut niet nodig om dit met iedereen te delen. Dit geldt overigens voor elke andere dagbesteding die elke persoon op aarde beleeft.

 

Schep niet op over je sportprestaties

sportprestaties

Of schep gewoon in het algemeen niet op, dat siert je niet. Beloon jezelf liever met een ijsje of een kledingstuk dan op te scheppen tegen je vrienden over hoeveel kilometer je vandaag bent gaan lopen. En nee, ga dan ook niet een foto van dat ijsje posten met als onderschrift dat het je beloning is voor het harde sporten.

 

Deel enkel je allermooiste vakantiefoto’s

Foto-albums

Even uitblazen aan de Costa Del Sol zal zeker deugd gedaan hebben, maar of je dat nu echt in 927 foto’s aan de wereld moet laten weten is een andere zaak. Het heeft echt geen nut om drie foto-albums te besteden aan die ene strandvakantie zodat iedereen zeker elke zandkorrel van het strand gezien hebben. Kies liever de vijf leukste foto’s eruit. Zo val je je Facebook-vrienden niet lastig en laat je toch zien dat je het leuk gehad hebt.

 

Laat die uitnodigingen voor spelletjes achterwege

gamerequests

Omdat jij niets beter te doen hebt in je leven dan hele dagen spelletjes op Facebook te spelen, wil dat niet zeggen dat de andere Facebook-gebruikers daar ook om staan te springen. Speel zoveel als je wil, maar houd dat voor jezelf en nodig al je vrienden er niet voor uit – ook al mis je dan misschien een flauwe bonus in het spel.

 

Een statusupdate dient niet om songteksten te verspreiden

songteksten

Er bestaat geen enkele goede reden om een songtekst mee te delen aan je volgers. Vind je het een leuk liedje? Post dan de Youtube-link. Heb je liefdesverdriet? Zoek dan een schouder om op uit te huilen. Maar vlucht niet naar je statusupdate. Echt niet. Niet doen dus.

 

Klaag niet over alledaagse dingen waar iedereen last van heeft

complaining-about-the-weather

Niemand vindt het leuk als het buiten stortregent of de treinen alweer vertraging hebben. Het is dan ook helemaal niet nodig om deze frustraties op sociale media te uiten. Dat gaat jou niet helpen en dat jaagt je medefacebooker alleen maar op.

 

Klaag niet over mensen die klagen over alledaagse dingen

klagenoverklagers

Yes, you are. Dat je klaagt over het leven is een ding, maar dat je klaagt over mensen die klagen over het leven gaat een stap te ver. Stop er dus gewoon mee.