Club Brugge blijft ongeslagen leider na forse 0-4 zege in Gent

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen en competitieleider Club Brugge heeft deze namiddag de topper van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met 0-4 (rust: 0-1) gewonnen op bezoek bij AA Gent, waar coach Yves Vanderhaeghe in vieze papieren zit. In de Slag om Vlaanderen zorgden uitblinker Arnaut Danjuma (33.) voor en Wesley Moraes met een hattrick (50., 75. en 82.) na de pauze voor de doelpunten, waardoor de eerste Brugse zege in Gent sinds mei 2016 een feit was. Na de 1-2 nederlaag van vorig weekend tegen Sint-Truiden was er in Gent al overleg geweest met Vanderhaeghe, die zich een tweede thuisnederlaag op rij niet kon permitteren en daardoor vijf wissels doorvoerde. Na een aangename en evenwichtige eerste helft stond het echter al 0-1 voor de Bruggelingen, nadat Danjuma op een tegenaanval de hele linkerflank had opgerold om vervolgens in de korte hoek uit te halen.

Vlak na de pauze verdubbelde de onvermijdelijke Wesley de voorsprong na een mooi uitgespeelde aanval. Voor het Braziliaanse goudhaantje zijn eerste van de namiddag, een kwartier voor affluiten diende hij alleen voor Kalinic Gent de doodsteek toe. In de slotfase kreeg hij vervolgens in de zestien te veel tijd en ruimte en kon hij ongehinderd afwerken. Met zijn hattrick zette hij de zware 0-4 eindstand op het scorebord in de Ghelamco Arena. Club blijft zo ongeslagen in de competitie, en heeft met 22 op 24 voorlopig een voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Genk, dat eveneens ongeslagen is.

Vanavond (18u) wordt in het Astridpark de Clasico tussen Anderlecht en Standard afgetrapt, twee ploegen die deze week nog een Europese opdoffer te verwerken kregen op de openingsspeeldag van de Europa League. Standard kon zoals verwacht niets rapen op bezoek bij EL-specialist Sevilla, maar de 5-1 kwam toch wel hard aan. Anderlecht beleefde dan weer een nachtmerrie op het veld van Spartak Trnava, waar er met 1-0 verloren werd. Na de één op negen in de competitie loert de crisis om de hoek in het Vanden Stockstadion en wordt er steeds meer getwijfeld aan de kwaliteit van de kern en het spelsysteem. Standard komt met 12 op 21 niet verder dan een stek in de middenmoot.

De achtste speeldag wordt vanavond afgesloten met het duel tussen promovendus Cercle Brugge en Racing Genk, ploeg in vorm en nummer twee in de stand op vijf punten van de West-Vlaamse leider.

bron: Belga