Meisje faalt voor haar rijexamen omdat auto van instructeur niet verzekerd is

In het Britse Birmingham is een meisje gebuisd voor haar rijexamen. Op zich niet zo ongewoon, ware het niet dat de examinator in fout was.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

De man werd door de politie aan de kant gezet omdat zijn wagen niet verzekerd was en al lang niet meer langs de keuring was gegaan. De auto werd weggetakeld en de politie bracht beiden terug naar het examencentrum.

Maximumperiode overschreden

De ‘West Midlands Central Motorway Police Group (CPMG)' had het voorval op hun Twitteraccount geplaatst. Het meisje had tot dan toe geen enkele fout gemaakt, maar door het ongelukkige incident heeft ze de maximumperiode overschreden waarbinnen je een rijexamen moet afleggen.

Cooks Lane, student on her driving test gets stopped in instructors car..... No insurance & no MOT!!! Examiner,/student given lift back.... pic.twitter.com/VWtipiNVh4

— CMPG - Road Policing (@Trafficwmp) 6 mei 2017

De rij-instructeur kan een boete krijgen die kan oplopen tot 6.000 pond (7.136 euro). Het is niet zeker of het meisje haar bedrag van 89 euro, dat ze betaalde voor het afleggen van het examen, zal terugkrijgen.