Is dit de meest luxueuze trein ter wereld?

Wie graag in stijl reist, moet Japan eens overwegen als bestemming. Daar rijdt sinds deze maand de Shiki-Shima rond, een super-de-luxe-slaaptrein.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Reizen met de trein is altijd een indrukwekkende ervaring, maar in Japan doen ze er nog een schepje bovenop. Daar spoort sinds deze maand de Shiki-Shima trein rond. Deze slaaptrein bestaat uit tien wagons die nog luxueuzer zijn dan een poepchic vijfsterrenhotel.

Het bedrijf East Japan Railway kwam op de proppen met de luxueuze slaaptrein. Het voertuig werd ontworpen door Ken Okuyama, die in het verleden al auto's heeft ontworpen voor Ferrari, Porsche en Maserati.

Stevig prijskaartje

In totaal zijn er 17 suites aan boord, goed voor 34 gasten. Alle kamers zijn voorzijn van een bed, kast, douche en toilet. Sommigen hebben zelfs een bad. Naast de slaapkamers vind je er ook een stijlvolle loungekamer, een panoramoruimte met grote ramen en een restaurant.

Voor een rit met de Shiki-Shima moet je wel diep in je buidel tasten. Een verblijf van drie nachten in de deluxekamer kost 950.000 Japanse Yen (zo'n 7.700 euro).