Ronaldo rolt Atletico in zijn eentje op

Real Madrid staat met anderhalf been in de finale van de Champions League. In de heenwedstrijd van de halve finales maakte Cristiano Ronaldo met een hattrick brandhout van stadsgenoot Atletico: 3-0.
Maarten

Met de Madrileense stadsderby stond in de het Bernabeu-stadion een heruitgave van de Champions League-finale van vorig seizoen op het menu. Gesteund door het enthousiaste publiek nam Real het heft meteen in handen, wat al snel een dubbele kans opleverde voor Carvajal en Benzema.

Atletico kwam in de beginfase amper onder de druk uit en was zo na tien minuten al op achtervolgen aangewezen. Wie anders dan Ronaldo knikte de openingsgoal voorbij Oblak, zijn achtste doelpunt van deze campagne.

De Sloveense doelman kreeg in de eerste helft nog een heleboel werk te verrichten, maar gaf zich voor de pauze niet meer gewonnen. Aan de overzijde kwamen de bezoekers amper aan een kans, al probeerde Carrasco een paar keer om zich door te zetten. De Rode Duivel ontbrak afgelopen weekend door een pijnlijke schouder in de competitiematch tegen Las Palmas, maar stond nu wel gewoon aan de aftrap.

In de tweede helft moest Real noodgedwongen de voet van het gaspedaal halen, al kwam Atletico daarom niet meteen tot uitgespeelde kansen. Op het uur besloot trainer Simeone dan maar om een dubbele wissel door te voeren. Torres en Gaitan kwamen Gameiro en Saul vervangen, in de hoop om Real-doelman Navas wat meer te verontrusten.

Tien minuten later mocht ook Carrasco gaan rusten voor Correa. Het verse bloed bracht weinig beterschap want niet veel later stond het ineens 2-0. De onvermijdelijke Ronaldo werkte de eerste kans van Real na de pauze enig mooi af. Een handvol minuten later trapte de Portugees zijn derde van de avond in doel, waardoor Real op rozen zit voor de terugwedstrijd.

In de andere halve finale neemt AS Monaco het vanavond in eigen stadion op tegen de Italiaanse landskampioen Juventus. De returns staan volgende week al op het programma.