Belgen in het buitenland - Mertens en Napoli verkleinen de kloof op AS Roma, PSG lost de rol in titelstrijd

Napoli heeft zondag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van AS Roma, dat in de Romeinse derby zijn meerdere moest erkennen tegen Lazio (1-3). De Napolitanen gingen op de 34e speeldag van de Italiaanse Serie A met 0-1 winnen op het veld van Inter Milaan. José Callejon profiteerde van geklungel in de Milanese defensie om van dichtbij het enige doelpunt van de partij te maken. Bij Napoli stond Dries Mertens aan de aftrap. De Rode Duivel werd in de 81e minuut naar de kant gehaald. Napoli (74 punten) blijft in de stand derde, maar nadert tot op één punt van AS Roma (75). De Romeinen lieten de kans liggen om dichter bij leider Juventus te sluipen. De Oude Dame, met nog vier speeldagen te gaan soeverein aan de leiding met 84 punten, geraakten vrijdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Atalanta.

Paris SG heeft het zichzelf ontzettend moeilijk gemaakt om zijn vijfde landstitel op rij binnen te rijven. De Parijzenaars verloren op de 35e speeldag met 3-1 op het veld van Nice. Mario Balotelli (26.) zette de thuisploeg met een knappe plaatsbal in de verste hoek op voorsprong. Thomas Meunier kwam bij het begin van de tweede helft tussen de lijnen en zag meteen hoe Ricardo Pereira (48.) voor de dubbele voorsprong zorgde. De Portugese winger krulde het leer heerlijk buiten bereik van Trapp, via de paal vloog de bal tegen de netten. Marquinhos (64.) scoorde nog de aansluitingsreffer, maar PSG moest de kelk tot op de bodem ledigen. In de slotfase werd aanvoerder Thiago Motta met rood van het veld gestuurd, Anastasios Donis kopte in de blessuretijd de 3-1 in doel. De potjes bij de bezoekers kookten helemaal over; ook Di Maria werd nog de rode kaart onder de neus geduwd. Monaco is de lachende derde en lijkt na een uitstekend seizoen definitief op weg naar zijn eerste landstitel sinds 2000. De Monegasken voeren met nog drie speeldagen te gaan de stand met 83 punten aan en hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. PSG (80 punten) is tweede en ziet Nice (77) naderen tot op drie punten. Meunier en ploegmaats zullen nog vol aan de bak moeten om de tweede plaats vast te houden.

Op de 35e speeldag in de Spaanse Primera Division heeft Celta de Vigo in eigen huis een 0-3 nederlaag geleden tegen Athletic de Bilbao. Na een hoekschop tikte Raul Garcia in de 35e minuut de 0-1 tegen de netten, in de 50e minuut was hij goed gevolgd om de score in de herneming te verdubbelen. Mikel Rico (83.) legde de 0-3 eindstand vast. Theo Bongonda maakte bij de thuisploeg de wedstrijd vol. Celta blijft elfde, Bilbao blijft in de running voor een Europees ticket en neemt opnieuw de zesde plaats in.