Stoffel Vandoorne strandt opnieuw in kwalificaties GP Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stoffel Vandoorne heeft vandaag niet kunnen verrassen in de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van Rusland, de vierde manche van het WK Formule 1. Net zoals bij de drie voorgaande races strandde de West-Vlaming met zijn McLaren in de eerste kwalificatiesessie (Q1). Vandoorne noteerde op het circuit van Shanghai met 1:37.070 de zeventiende tijd op twintig deelnemers. De vijf traagste rijders vielen af na Q1. Fernando Alonso, de Spaanse ploegmaat van Vandoorne, was goed voor de veertiende chrono (1:36.353) en stootte wel door.

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) toonde zich met 1:34.041 de snelste voor zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, tweede in 1:34.409.

De Brit Jolyon Palmer verloor op het einde van Q1 de controle over zijn Renault en belandde in de banden. De Brit viel als zestiende af.

Stoffel Vandoorne vertrekt morgennamiddag (14u) tijdens de Grote Prijs vanaf de laatste positie. Gisteren moest hij immers enkele onderdelen van zijn opnieuw haperende motor laten wisselen. Dat kwam hem op een gridstraf van vijftien plaatsen te staan.

bron: Belga