Sebastian Vettel (Ferrari) verovert polepositie in GP Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) vertrekt morgennamiddag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Rusland, de vierde manche van het WK Formule 1. De viervoudige wereldkampioen en huidig WK-leider zette vandaag de snelste tijd neer in de kwalificatiesessie op het circuit van Sotsji. Met 1:33.194 bleef hij zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen voor, tweede op 59 duizendsten.

Voor Vettel is het de eerste pole van het seizoen, de 47e uit zijn carrière. Het is van de GP van Frankrijk in 2008 geleden dat Ferrari nog de eerste twee plaatsen op de startgrid mocht innemen. Op de tweede rij starten de Mercedesbolides van de Fin Valtteri Bottas en de Brit Lewis Hamilton. De Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull) en de Braziliaan Felipe Massa (Williams) staan op de derde rij, de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) moest tevreden zijn met de zevende kwalificatietijd.

Stoffel Vandoorne (McLaren) werd als zeventiende uitgeschakeld in het eerste deel van de kwalificatiesessie. Door een gridstraf van vijftien plaatsen na het wisselen van motoronderdelen start de West-Vlaming morgen vanaf de twintigste en laatste plaats.

Fernando Alonso, de Spaanse teamgenoot van Stoffel Vandoorne, reed de vijftiende kwalificatietijd en haalde in tegenstelling tot Vandoorne Q2.

bron: Belga