Jupiler Pro League - Lierse en KV Mechelen houden mekaar in evenwicht, zeges voor Lokeren en STVV

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lierse en KV Mechelen hebben mekaar zaterdagavond op de zesde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League op een scoreloos gelijkspel gehouden. In een intense derby in Play-off IIa waren echte kansen schaars op het Lisp, de Pallieters bezorgden Malinwa het eerste puntenverlies in vijf wedstrijden. KV blijft wel leider in de stand. In dezelfde A-groep haalde Standard het vrijdag al van Union (3-1), STVV ging zaterdagavond met het kleinste verschil winnen bij Waasland-Beveren. Pieter Gerkens zorgde iets voorbij het uur met een knappe knal voor de enige treffer uit de partij, het was al zijn vijfde doelpunt deze play-offs. Dankzij de driepunter doen de Truienaars een goede zaak in de stand, ze staan nu met Union op een gedeelde tweede plaats op drie punten van leider KV Mechelen.

In de B-groep hield Lokeren de drie punten thuis tegen Eupen, het werd 4-1. Tom De Sutter opende al snel de score, rond het halfuur trapte Mijat Maric van op de stip de 2-0 tegen de touwen. De club uit de Oostkantons reageerde en Luis Garcia benutte een strafschop, op slag van rust knalde De Sutter met zijn tweede van de avond de 3-1 op het bord. Na de pauze vonden de Waaslanders via Hupperts een vierde keer de weg naar de netten, de drie punten bleven dus op Daknam.

Eerder op de avond boekte Racing Genk in dezelfde B-groep een makkelijke 3-0 thuiszege tegen Kortrijk, Leandro Trossard en Siebe Schrijvers (tweemaal) scoorden. In de stand blijven de Limburgers autoritair leider met zestien punten, daarna volgen Lokeren (9), Kortrijk (8) en Eupen (7). Zondag nemen Moeskroen en Roeselare het nog tegen mekaar op. Genk kan het finaleticket van Play-off II al ruiken, op de zevende speeldag ontvangt het op zondag 7 mei Eupen.

bron: Belga