Opmerkzame opticien redt op het nippertje zesjarig meisje

In Groot-Brittannië heeft een opmerkzame opticien het leven van een zesjarig meisje gered. Terwijl dokters dachten dat ze leed aan een onschuldige oorontsteking, stelde hij als enige de juiste diagnose.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Het Britse meisje, genaamd Imogen, had al vanaf driejarige leeftijd zware hoofdpijn. Dokters konden de oorzaak niet vaststellen, tot moeder en dochter de optiek van Mike Barnacle binnengingen. Hij stelde de diagnose die uiteindelijk het leven van Imogen op het nipptertje zou redden.

Tumor

De werknemers van de brillenwinkel van Barnacle waren de enigen die vaststelden dat de oogzenuwen van Imogen ernstig gezwollen waren. Die zwelling werd veroorzaakt door een dodelijke druk op haar hersenen. In het ziekenhuis bleek het te gaan om een tumor.

De chirurgen vertelden dat Imogen zou zijn gestorven zonder de opmerkzaamheid van het personeel van de optiek. Het meisje moest meerdere malen onder het mes en bracht bijna twee maanden in het ziekenhuis door. Dat was nodig omdat ze opnieuw moest leren lopen en praten.

De moeder van het kind is Mike voor eeuwig dankbaar. Deze week gingen moeder en dochter nog eens langs zijn optiek om mee het lintje door te knippen van zijn vernieuwde zaak.

Girl, 6, was just 48 hours from death when her life was saved by an optician https://t.co/d70J35wG6N

— yvonne prade (@Pradecosmetics) 26 april 2017