WB zeilen Hyères - Evi Van Acker opnieuw aan de leiding na vierde dag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Evi Van Acker is opnieuw leidster geworden in de Laser Radial-klasse op de Wereldbekermanche zeilen in het Franse Hyères. Emma Plasschaert blijft net zoals donderdag op de twaalfde plaats staan. Maité Carlier schoof opnieuw enkele plaatsen op naar de 23e stek. Na meteen de koppositie genomen te hebben op de eerste dag, moest Evi Van Acker de voorbije twee dagen haar meerdere erkennen in de Hongaarse Maria Erdi. Vrijdag werd Erdi echter al voor de tweede keer gediskwalificeerd in een regatta, waardoor Van Acker haar leidersplaats overneemt. De 31-jarige Van Acker, zesde in de zevende regatta en 13e in de achtste race, telt twaalf punten voorsprong op de tweede in het klassement, de Finse Tuula Tenkanen. De Poolse Agata Barwinska staat derde met dertien punten achterstand op Van Acker.

Emma Plasschaert had geen geweldige dag op het water, maar kon toch haar twaalfde plaats vasthouden. Maité Carlier presteerde beter en steeg van de 27e naar de 23e plaats. Zaterdag vinden de laatste twee regatta's van de Laser Radial-klasse plaats in Hyères. De beste tien zeilsters plaatsen zich vervolgens voor de medalrace op zondag.

In de Laser kon enkel Wannes Van Laer, 27e, enkele plaatsen stijgen. William De Smet zakte naar de 46e , Sam Vandormael naar de 49e plaats.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers zijn in de 49er op de 22e plaats geëindigd en konden zich zo niet plaatsen voor de medalrace. Levi Slap en Joachim D'Hondt eindigden op de 26e plaats.

Ook in de Nacra 17-categorie kon geen enkele Belg zich plaatsen voor de medalrace. Henri Demesmaker en Anouk Geerts finishten nog net in de top twintig op de negentiende plaats, Kevin Bonnevie en Isaura Maenhaut waren 25e.

bron: Belga