«Een goede mix van technologische skills en teamspirit»

UZ Leuven breidt uit. Voor de operatiekwartieren, intensieve zorgen en spoeddienst zoekt het universitaire ziekenhuis naar getalenteerde verpleegkundigen. Hier krijg je de kans om met innovatieve apparatuur aan de slag te gaan, in teams waar je er nooit alleen voor staat.
door
marketing
Leestijd 2 min.

H?et voorbije jaar heeft UZ Leuven grondig geïnvesteerd in zowel gebouwen als uitrusting. Dat resulteerde onder andere in een gloednieuwe spoedgevallendienst, twee medisch intensieve units, een dienst intensieve zorg voor vroeggeboren baby's, multifunctionele operatiezalen en een ruime postanesthesie-zorgafdeling. Maar daar houdt het niet op. De komende jaren staan de uitbreiding van het chirurgisch dagcentrum, een volledig nieuwe intensieve zorgenblok en de verhuis van de stadscampus en campus Pellenberg op het programma.

Opleiding en coaching

Maar met nieuwe afdelingen en technologisch vernuft alleen kom je niet ver. Vooral de medewerkers maken het verschil in goede patiëntenzorg. Maar het is geen evidentie om zomaar als verpleegkundige aan de slag te gaan. Daarom krijg je bij UZ Leuven een doorgedreven specialisatieopleiding tijdens je introductietraject. Voldoende kennis en inzicht zijn immers de bouwstenen van een veilige patiëntenzorg.

De eerste maanden van je loopbaan als verpleegkundige kunnen zwaar zijn. Coaching van een vast toegewezen mentor vormt dan een welkome steun. De mentor helpt je niet enkel met het leerproces maar geeft ook het zelfvertrouwen en de motivatie een boost. Een ideale vertrouwenspersoon die eerlijke feedback geeft en jou op de voet volgt.

Ten slotte heeft jouw integratie als lid in de multidisciplinaire teams een grote invloed op de veiligheid en de tevredenheid van de patiënt. Een goede zorg is immers geen optelsom van individuele prestaties, maar van samenwerking, teamspirit en complementaire talenten.


Wat maakt jou geknipt om aan de slag te gaan bij UZ Leuven?

  • Leergierig en nieuwsgierig
  • Oog voor technologie en innovatie
  • Verpleegkundige specialisatie
  • Teamspirit

  • Thaïs Leys, 29 jaar, verpleegkundige intensieve zorgen

    “Ik werk heel graag in een universitair ziekenhuis omdat ik hier diverse nieuwe medische toestellen kan uittesten en beoordelen. Op vlak van technologie zit ik dus op de eerste rij. Ook krijg ik te maken met patiënten die door andere ziekenhuizen werden doorverwezen. Zij hebben er een moeilijk parcours opzitten en als wij hen dan toch kunnen helpen, geeft dat extra voldoening. Van UZ Leuven krijg ik de kans om mij te verdiepen in de taken waar ik goed in ben. Zo had mijn hoofdverpleegkundige opgemerkt dat ik graag studenten begeleid tijdens hun stages. Daarom mocht ik al snel een opleiding tot mentor volgen.”

    op stap»

    Dries Meus, 23 jaar, verpleegkundige intensieve zorgen

    “Ik werk zowel in het brandwondencentrum, als op de afdeling intensieve B, waar bijvoorbeeld patiënten terechtkomen met abdominale aandoeningen. Die afwisseling vind ik als jonge verpleegkundige heel boeiend en leerrijk. Om nog beter te functioneren op het brandwondencentrum volg ik momenteel een opleiding tot referentieverpleegkundige wondzorg. Teamspirit komt bij ons op de eerste plaats, omdat we toch geconfronteerd worden met moeilijke momenten. Mijn team bestaat uit veel jonge mensen, en we gaan geregeld op stap om onze zinnen te verzetten. Ook de communicatie met de dokters verloopt vlot.”

    Esther Tabasco Aroca, 27 jaar, verpleegkundige operatiekwartier

    “Ik werk nu al 2,5 jaar in UZ Leuven. In het begin vond ik het werk zwaar en had ik het moeilijk met de Nederlandse taal. Mijn collega's vingen mij echter goed op en bij mijn mentor kon ik met al mijn vragen terecht. In Spanje had ik al stage gelopen in een operatiekwartier, dus ik was heel blij dat ik daar ook in UZ Leuven aan de slag kon. Het werk is heel technisch en afwisselend. Elke dag assisteer ik bij een andere ingreep.”


    Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner UZ Leuven.