Johan Vansummeren wordt adviseur van Azerbeidzjaanse wielerformatie

Ex-winnaar van Parijs-Roubaix Johan Vansummeren (36) gaat aan de slag als adviseur bij het continentale wielerteam Synergy Baku Cycling Project. Dat meldt de Azerbeidzjaanse ploeg in een persbericht.
door
Belga
Leestijd 1 min.

Vansummeren, die in 2011 Parijs-Roubaix won, gaat in de Ronde van Azerbeidzjan thuisploeg Synergy Baku Cyling Project bijstaan. De ronde gaat op 3 mei van start. Vansummeren, die op een emotionele persconferentie in juni vorig jaar wegens hartproblemen noodgedwongen zijn afscheid als profrenner aankondigde, zet zijn carrière zo verder binnen het wielerwereldje.

Zijn uitgebreide ervaring in het peloton moet de renners, zo goed als allemaal Azerbeidzjanen, een stapje hogerop helpen. Eerder dit jaar was Vansummeren voor zijn voormalige werkgever AG2R-La Mondiale als raadgever actief in Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke.

Vansummeren is blij met de kans die hij krijgt. "Ik ben de Azerbeidzjaanse federatie dankbaar en hoop dat we samen grootse dingen kunnen bereiken. Ik wil de renners zo snel mogelijk spreken en hoop ze te ondersteunen bij het bereiken van hun grootste dromen. Ik ben vereerd om als gast de nationale kampioenschappen bij te wonen. Hopelijk is dit het begin van een blijvend partnerschap."

Het team moest tien dagen geleden nationaal kampioen (op zowel de weg als in het tijdrijden) Maxim Averyn op non-actief zetten nadat hij positief testte op meldonium.

bron: Belga