Anderlecht wil nieuwe stap richting landstitel zetten

door
Belga
Leestijd 2 min.

De vierde speeldag in de play-offs van de Jupiler Pro League is nog maar net afgelopen of speeldag vijf staat al voor de deur. In Play-off I speelt Anderlecht, vol vertrouwen na de 2-0 zege tegen concurrent Club Brugge, donderdag (20u30) gastheer voor Charleroi. Paars-wit (41 ptn) zette zondag een grote stap richting 34e landstitel. Voor de laatste speeldag van de heenronde volgt Club Brugge op negen punten van de koploper, AA Gent staat na het 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende op acht punten. Met nog 18 punten te verdienen, gaat het team van René Weiler voor een volgende overwinning tegen Charleroi, dat afgelopen weekend net als paars-wit een 2-0 overwinning boekte (thuis tegen Zulte Waregem). De Zebra's staan met 30 punten op slechts twee eenheden van nummer drie Club Brugge.

Bij aanvang van het duel met de Carolo's kent Anderlecht al de uitslagen van zijn dichtste achtervolgers. Zulte Waregem en AA Gent openen dinsdag (20u30) de debatten in het Regenboogstadion. Het team van Hein Vanhaezebrouck pakte na twee zeges en twee draws acht punten in Play-off I, terwijl de Bekerwinnaar (29 ptn) nog maar twee punten sprokkelde.

Woensdag (20u30) gaat Club Brugge in eigen huis op zoek naar zijn eerste driepunter in deze play-offs, blauw-zwart zit zelfs al aan een reeks van zes competitiematchen zonder zege. Tegenstander van dienst is KV Oostende (28 ptn), eveneens nog zegeloos. De regerende landskampioen, zondag van de mat geveegd door Anderlecht, moet dringend de rug rechten na een 2 op 12. Zo niet dreigt ook de tweede plaats een moeilijk verhaal te worden voor de West-Vlamingen.

Union, de verrassende leider in Play-off IIa, ontvangt dinsdag (20u30) Lierse. Op hetzelfde moment neemt Standard het op Sclessin op tegen Waasland-Beveren. Woensdag (20u30) kijken KV Mechelen, dat op één punt volgt van Union, en Sint-Truiden elkaar in de ogen.

In Play-off IIb zijn Roeselare en Kortrijk dinsdag (20u30) aan de beurt in een West-Vlaamse derby. De Kortrijkzanen vernamen maandag dat Ioannis Anastasiou volgend seizoen hun nieuwe coach wordt. Een dag later (20u30) trekt Lokeren naar Excel Moeskroen en gaat leider Racing Genk op bezoek bij Eupen, tweede op zes punten. De troepen van Albert Stuivenberg razen als een wervelwind door de play-offs. Na de 6-0 zege van zondag tegen Moeskroen prijken de Limburgers bovenin met 12 op 12 en een doelpuntensaldo van 14 voor en 0 tegen.

bron: Belga